Vaša objednávka bola odoslaná. Keď sa zmení žlté políčko naľavo na zeleno Vaša objednávka bude potvrdená.

Spojená škola sv. Jána Bosca, Trenčianská 66/28, Nová Dubnica - Telefón: 042/4432382


Dodatok pre k prevádzkovému poriadku ŠJ na šk.rok 2021/2021


Dodatok č.1 k prevádzkovému poriadku školskej jedálne na školský rok 2020/2021

Úradné hodiny: Pondelok – Piatok od 6,30 do 14,30
Telefónne číslo : 042/4326385

Stravovací poriadok:
Strava sa prihlasuje na základe ZÁPISNÉHO LÍSTKA – PRIHLÁŠKY NA STRAVOVANIE a uhradenia stravného.
* číslo účtu: SK07 0200 0000 0012 1709 3353

Spôsob úhrady:prvá platba sa uhrádza do 20.augusta na účet (IBAN):
SK07 0200 0000 0012 1709 3353, treba udať správny variabilný symbol, ktorý Vám bol pridelený a meno, priezvisko stravníka v poznámke v banke, informácia pre prijímateľa

Nedotovaná strava, ktorá sa bude sťahovať z finančnej zábezpeky je
I. stupeň 1 – 4 ročník za 1.deň 1,15 € + 0,05 réžia
II. stupeň 5 – 9 ročník za 1. deň 1,23 € + 0,05 réžia
Gymnázium - Technické lýceum 1,33 € + 0,05 réžia
Zamestnanci za 1. deň 1,33 € + 0,05 réžia

VÝDAJ OBEDOV:
Čas výdaja obedov je od 12,00 hod, do 14,00 hod

ZMENA JEDÁLNEHO LÍSTKA
Školská jedáleň má právo zmeniť jedálny lístok zo dňa na deň, bez oznámenia o zmene jedla stravníkom.

PRIHLÁSENIE STRAVY
Stravník sa prihlasuje na základe vypísania zápisného lístka, prihláška na stravovanie.

ODHLASOVANIE STRAVY

* 1. deň vopred do 14:00 hod.

* Minimálne 3 dni vopred – hromadné odhlášky (t.j. výlety, exkurzie, lyžiarske výcviky, škola v prírode a pod.)

Strava sa odhlasuje na základe neprítomnosti žiaka v škole (choroba, exkurzie, lyžiarske výcviky ,škola v prírode a pod.) e-malom: jedalen@ssnd.sk osobne u vedúcej ŠJ, telefonicky.
Tel. číslo: 042/4326385 (nerátajú sa sviatky a víkendy napr pondelok sa odhlasuje v piatok do 14:00 hod

Za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje. Strava sa odhlasuje ak žiak ochorie a odobratie stravy do obedára je možný len v prvý deň choroby. Ostatné dni je povinný zákonný zástupca stravu odhlásiť. Druhý deň počas neprítomnosti žiaka na vyučovaní sa strava do obedára nevydáva.

Pravidlá správania a stravovania sa v ŠJ


Čipový kľúč
Stravník pri výdaji stravy priloží svoj čip k zariadeniu, podľa ktorého ho kuchárka identifikuje. Ak sa čítačka po priložení čipu rozozvučí hlasným tónom (ukáže sa smutný smajlík), znamená to, že tento stravník buď nemá doplatenú finančnú zábezpeku, nie je na daný deň prihlásený na stravu, alebo sa ju pokúša opätovne odobrať. Pri strate čipu je nutné túto stratu nahlásiť vedúcej ŠJ , ktorá stratený čip vyradí zo systému a dá stravníkovi nový čip. Zapožičanie nového čipu je za poplatok 2.50 Eur (po vrátení nepoškodeného čipu) vedúca vyplatí 2,00 Eur späť. Pri zabudnutí čipu je taktiež nutné nahlásiť túto skutočnosť vedúcej ŠJ alebo kuchárke.
Stravník musí odoberať stravu čipom a sledovať, či mu čip funguje.

Strava v obedároch
Rodičia, ktorí nestihli prvý deň odhlásiť stravu, odoberú stravu v jedálni v čistom obedári od 11:30 hod. Do 13:45 hod. s čipom daného stravníka. Stravu rodičia musia v ostatné dni odhlásiť. Ostatné dni počas neprítomnosti žiada na vyučovaní sa strava do obedára nevydá.
Upozorňujem stravníkov, ktorí si odoberú obed do obedára, aby ho skonzumovali do ukončenia výdajnej doby t.j. do 14:45 hod. (podľa platných hygienických predpisov). Za obed skonzumovaný po tejto dobe a za problémy, ktoré z toho môžu vyplynúť nezodpovedáme.
Zákon č. 245/2008 Z.z. § 140 a 141 hovoria o zariadeniach školského stravovania, ktoré sú zriadené na účely stravovania detí a žiakov v zariadeniach školského stravovania, t.j. stravník sa stravuje v školskej jedálni.
Zákon nepripúšťa konzumáciu stravy, ktorá je vyrobená v školskej jedálni v domácom prostredí. Stravovanie stravníkov v školskej jedálni má výchovný moment a je prevenciou v oblasti výživy.

Dozor v školskej jedálni
Počas výdaja obeda je v školskej jedálni zabezpečený pedagogický dozor.

Správanie sa žiakov v ŠJ – Žiak:
1.Má právo stravovať sa v ŠJ. Do jedálne vstupuje v čase určenom na obed.
2.Je povinný mať funkčný čipový kľúč, nepodvádzať. Žiak, ktorý nemá čipový kľúč (stratil alebo zabudol, prípadne mu prestal fungovať), stratu nahlási u vedúcej ŠJ, ktorá mu vydá za poplatok nový čip.
3. Do ŠJ vstupuje každý žiak s umytými rukami, bez vrchného odevu (kabát, vetrovka a pod. čiapok a školskej tašky. Všetko si odkladá v priestoroch pred ŠJ. Cenné veci (peňaženka, mobil a pod. ) si môže vziať do sebou do ŠJ. Do ŠJ sa nesmie vstupovať so žuvačkou.
4.Žiaci, ktorí sa nestravujú, cudzí ľudia a ani rodičia nevstupujú do ŠJ.
5.Do jedálne prichádza disciplinovane. Zaradí sa tak, aby neobmedzoval príchod a odchod žiakov zo ŠJ, nestrká do spolužiakov, nepredbieha sa.
6. Žiaci sú povinní dodržiavať pokyny zamestnancov ŠJ a prítomných pedagógov.
7. Pri stole sa správa kultúrne (nevykrikuje, nerozpráva nahlas, nenecháva po sebe odpadky, nesiaha iným do jedla, udržuje čistotu a pod.) neničí inventár (príbory, poháre, taniere, obrusy, stoličky atď.)
8. Ak stravník niečo vyleje alebo rozbije , nahlási to pracovníkovi pri okienku na špinavý riad, požičia si prostriedky na upratovanie a po sebe uprace, prípadne požiada o pomoc upratovačku alebo pomocnicu v kuchyni.
9. Zo ŠJ je zakázané vynášať riad.
10. Po skončení obeda odnesie použitý riad k okienku, nechá po sebe čisté miesto, pri odchode od stola zasunie stoličku.
11. Pri nevoľnosti alebo úraz sú stravníci povinní okamžite hlásiť túto skutočnosť zamestnancovi ŠJ alebo dozor konajúcemu pedagógovi.
Za opakované priestupky závažnejšieho charakteru, či hrubé nekultúrne správanie môže byť žiak dočasne vylúčený zo školského stravovania.

Jedálny lístok je vypracovaný vedúcou ŠJ a hlavnou kuchárkou. Je zverejnený aj na internetovej stránke www.eskoly.sk, na nástenke v školskej jedálni.
Prípadné pripomienky, sťažností, námety a otázky k stravovaniu, hygiene, je možné prerokovať iba s vedúcou ŠJ alebo riaditeľom školy.

DIÉTNE STRAVOVANIE

Diétne stravovanie sa poskytuje na základe lekárskeho potvrdenia vystaveného lekárom, špecialistom, ako je napr. gastroenterológ, imunológ, diabetológ a pod.


Aktualizovaný 02.09.2021 (pri zmenách bude dátum aktualizácie)

Nezadaný nadpis


Nezadaný text

Copyright © SOFT-GL Ltd. All rights reserved.