Vaša objednávka bola odoslaná. Keď sa zmení žlté políčko naľavo na zeleno Vaša objednávka bude potvrdená.

ŠJ pri MŠ, Ipeľská 10, Košice - Telefón: 055/6427533


Oznam


Všeobecné záväzné nariadenie mesta Košice č. 103 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice/nariadenie o určení výšky príspevku v školách a školských zariadeniach/ finančný limit s účinnosťou od 01.01.2023 je nasledovný.
Príspevok na jedno jedlo, ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa a žiaka vo výške nákladov na nákup potravín podľa vekových kategórií:

Materská škola - stravníci od 2-6 rokov
Desiata : 0,55 €
Obed: 1,20 €
Olovrant: 0,45 €
celý deň: 2,30 €

Stredná škola a dospelí stravníci
Obed: 2,60 €

Materská škola - diétne stravovanie - stravníci od 2-6 rokov
Desiata: 0,65 €
Obed: 1,50 €
Olovrant: 0,55 €
celý deň: 2,70 €

Platba za stravné sa uhrádza do piateho dňa v mesiaci. Odhlásiť, respektívne prihlásiť dieťa na stravu je možné do 8. hod. ráno.
Spôsob úhrady: - trvalým príkazom
- internet bankingom
- poštovou poukážkou
Prosím rodičov, aby pri platbe stravného do " správa pre prijímateľa " napísali meno dieťaťa a triedu, ktorú dieťa navštevuje.
IBAN SK15 5600 0000 0004 4248 7143

Realizácia diétneho stravovania v školských jedálňach.

Magistrát mesta Košice, oddelenie strategického rozvoja, referát školstva, športu a mládeže realizuje od 1.9.2013 diétny stravovací systém na vyhradených základných a materských školách. Diétne stravovanie je možné pripravovať pre deti a žiakov, u ktorých podľa posúdenia ošetrujúceho lekára zdravotný stav vyžaduje osobitné diétne stravovanie.
Zákonný zástupca dieťaťa alebo žiaka toto písomné posúdenie od lekára aj so žiadosťou o poskytnutie diétneho stravovania predloží vedúcej školskej jedálne.
Jedná sa o diéty : šetriaca
diabetická
bezglutenová / bezlepková/

Zásady pri zostavovaní jedálnych lístkov.


2 x - hlavné mäsové jedlá
1 x - hlavné jedlo so zníženou dávkou mäsa s nadstavením
2 x - hladné jedlá múčne a zeleninové

Zásady:
Prívarky zo strukovín sa zaraďujú do JL dvakrát za mesiac.
Múčné prílohy /knedľa, halušky, cestoviny/ sa podávajú 1 x do týždňa.
Zemiaky : 2 až 3 x do týždňa.
Zelenina denne. ako šalát 2 X a v podobe oblohy 1 x.
Ryby : 1 x v týždni.
Nápoje sa podávajú denne v podobe pitnej vody, minerálnej vody, mlieka, nesladených ovocných a tmavých čajov.

Pracovníčky školskej jedálne:

Lívia Belyová - vedúca ŠJ
Viera Kohláčová - hlavná kuchárka
Mária Pravecová - kuchárka
- zamestnanec v prevádzke


Copyright © SOFT-GL Ltd. All rights reserved.