Vaša objednávka bola odoslaná. Keď sa zmení žlté políčko naľavo na zeleno Vaša objednávka bude potvrdená.
S láskou pre Vás chutnú stravu pripravujú šikovné tety kuchárky:Alžbeta Jacová - hl.kuchárkaMagdaléna Matisová - kuchárkaJana Benkeová - pracovník v prevádzkeAdriána Miklianová - vedúca šj
Nezadaný text
PONDELOK Mrkvové šatôčkyTECHNOLOGICKÝ POSTUP:Múku s kypriacim práškom preosejeme na dosku, pridáme tuk, soľ, práškový a vanilkový cukor, mlieko, očistenú na jemno nastrúhanú mrkvu a spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť. Cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce asi 5 x 5 cm a naplníme lekvárom. Dva protiľahlé konce spojíme, pokladáme na vymastený plech a upečieme do ružova. Ešte horúce posypeme práškovým cukrom. UTOROKPastiersky rezeňTECHNOLOGICKÝ POSTUP: Bravčové karé umyjeme vcelku pod tečúcou vodou, osušíme, pokrájame na rezne, ktoré mierne naklepeme. Osolíme a naplníme plnkou. Naplnené rezne preložíme, pomúčime, vložíme do vymasteného pekáča. V rúre zapečieme, podlejeme vodou a za častého polievania vlastnou šťavou dopečieme. Mäkké rezne vyberieme, šťavu zahustíme nasucho opraženou múkou, povaríme ešte 20 minút a precedíme na rezne. Plnka: uvarené údené mäso (šunku) pokrájame na rezance, pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, sterilizované šampiňóny, postrúhaný syr, smotanu a rozšľahané vajcia. Dochutíme soľou, korením a umytou posekanou petržlenovou vňaťou.ZEMIAKOVÁ KAŠA S MRKVOUPRÍLOHA Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Očistenú, umytú mrkvu postrúhame. Zemiaky s mrkvou uvaríme v slanej vode. Vodu zlejeme, pridáme mlieko, maslo a vyšľaháme na jemnú kašu.STREDAMaďarský gulášTECHNOLOGICKÝ POSTUP: Hovädzie mäso umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na kocky. Na oleji speníme očistenú, pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, soľ, opražíme, zalejeme vriacou vodou a dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme očistenú, na rezance pokrájanú čerstvú papriku a rajčiaky. Dodusíme do mäkka, zahustíme nasucho opraženou múkou a povaríme. Dochutíme prelisovaným cesnakom.KYSNUTÁ KNEDĽA: Do preosiatej múky dáme soľ, vajcia a v malom množstve mlieka vykysnuté droždie. S vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske delíme na rovnaké diely, formujeme rovnaké knedle a necháme ešte chvíľu kysnúť. Varíme vo vriacej osolenej vode 25 min. alebo na pare asi 20 min. Uvarené knedle po vybratí popicháme vidličkou, pomastíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté krájame na plátky, poukladáme do paráka a udržujeme v teple. ŠTVRTOK Polievka Hráškový krémTECHNOLOGICKÝ POSTUP: Pór, cibuľu očistíme, nakrájame, vložíme do hrnca spolu s olejom. Prikryjeme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme citrónovú šťavu, smotanu rozmiešanú s hrachovou múkou a varíme 10 minút. Pridáme hrášok, povaríme a rozmixujeme do hladka. Dochutíme ochucovadlom a cukrom.Podávame s pečivom, ktoré pokrájame na kocky a opražíme na maslePIATOK Nátierka tvarohová s medomTECHNOLOGICKÝ POSTUP:Maslo vyšľaháme s medom, pridáme prelisovaný tvaroh a vymiešame. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ !
Ďalšie informácie a zaujímavosti o školskej jedálni nájdete na stranke našej školy www.zsjanigova2.sk
Bulgur je chutná a hlavne zdravá príloha,ktorú určite musíte vyskúšať! Účinné látky,ktoré v sebe ukrýva Vám pomôže nie len na trávenie ale má aj veľké pozitíva na náš organizmus. Bulgur je celozrnná a predvarená pšenica.Je z pôvodu stredomorská obilnina,je podobná ryži a tak ju pokojne môžte konzumovať ako-hlavné jedlo skombinovať s inými jedlami alebo ako príloha k mäsu.Navyše bulgur je veľmi chutný a na prípravu jednoduchý.S porobnaním s ryžou má v sebe oveľa viac účinných látok. KJ - 340,2 na 100g BULGUR PILAF Bravčové stehno umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, pokrájame, opražíme na oleji s príchuťou masla. Pridáme očistenú, na kocky pokrájanú mrkvu, bravčové mäso, opražíme, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Bulgur zalejeme odmeraným množstvom vriacej vody, dochutíme ochucovadlom, privedieme do varu, premiešame a varíme pod pokrievkou asi 12 minút. Po odparení vody stiahneme bulgur z ohňa, pridáme k mäsu so zeleninou, pridáme hrášok a uvarený karfiol rozobratý na ružičky. Dobre premiešame a necháme ešte 15 minút dodusiť. Nakoniec zdobíme strúhaným syrom.
Poplatky za stravu od 8.10.2011 sa menia:I.stupeň 1,01 EUR Hmotná núdza 0,01 EURII.stupeň 1,09 EUR Hmotná núdya 0,09 EURMliečna desiata: 0,40 EURInformácie pre platbu cez trvalý príkaz:Číslo účtu ŠJ :SK33 5600 0000 0004 9652 9011Pozn.Viacerí rodičia majú problém s predčíslim 04 pred účtomVzor pri platbe cez internet banking: Číslo účtu:SK3356000000000496529011Kod banky: 5600Poštová poukážkaPlatba za stravné sa uhrádza mesačne vopred do piateho dňa v mesiaci (VZN č.103 vyd.MMK )Odhlásiť,respektíve prihlásiť na stravu je možné do 8.hod ráno.Hromadné akcie sa odhlasujú deń vopred.Odhlasovanie zo stravy je povinnosťou rodiča,nie učiteľa.Za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.Vyplatiť stravu treba stále do 5.dňa v mesiaci
Školská jedáleň pri ZŠJanigova 2040 23 KošiceTel.číslo: 0901 700 379email: sjjanigova@centrum.sk
Aj takto sa nám poďakoval žiak za obedy na Valentína
2 hl.jedlo - celé mäso1 hl.jedlo - polomäsité1 hl.jedlo - múčne1 hl.jedlo - zeleninovéPRILOHY:Zemiaky -2x-3x v týždniMúčne prílohy (knedľa,halušky,cestovina atď. ) - má byť iba raz do týždňaŠaláty-1x v týždni , zeleninová obloha