Vaša objednávka bola odoslaná. Keď sa zmení žlté políčko naľavo na zeleno Vaša objednávka bude potvrdená.

Školská jedáleň pri ZŠ, Janigova 2, Košice - Telefón: 0901 700 379 (sjjanigova@centrum.sk)


Zamestnanci školskej jedálne:


S láskou pre Vás chutnú stravu pripravujú šikovné tety kuchárky:

Alžbeta Jacová - hl.kuchárka
Magdaléna Matisová - kuchárka
Jana Benkeová - pracovník v prevádzke
Adriána Miklianová - vedúca šj

Nezadaný nadpis


Nezadaný text

VARTE S NAMI



PONDELOK

Mrkvové šatôčky

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Múku s kypriacim práškom preosejeme na dosku, pridáme tuk, soľ, práškový a vanilkový cukor, mlieko, očistenú na jemno nastrúhanú
mrkvu a spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť. Cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce asi 5 x 5 cm a naplníme
lekvárom. Dva protiľahlé konce spojíme, pokladáme na vymastený plech a upečieme do ružova. Ešte horúce posypeme práškovým
cukrom.

UTOROK
Pastiersky rezeň
TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Bravčové karé umyjeme vcelku pod tečúcou vodou, osušíme, pokrájame na rezne, ktoré mierne naklepeme. Osolíme a naplníme
plnkou. Naplnené rezne preložíme, pomúčime, vložíme do vymasteného pekáča. V rúre zapečieme, podlejeme vodou a za častého
polievania vlastnou šťavou dopečieme. Mäkké rezne vyberieme, šťavu zahustíme nasucho opraženou múkou, povaríme ešte 20 minút
a precedíme na rezne. Plnka: uvarené údené mäso (šunku) pokrájame na rezance, pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, sterilizované
šampiňóny, postrúhaný syr, smotanu a rozšľahané vajcia. Dochutíme soľou, korením a umytou posekanou petržlenovou vňaťou.
ZEMIAKOVÁ KAŠA S MRKVOU
PRÍLOHA
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Očistenú, umytú mrkvu postrúhame. Zemiaky s mrkvou uvaríme v slanej vode.
Vodu zlejeme, pridáme mlieko, maslo a vyšľaháme na jemnú kašu.

STREDA
Maďarský guláš
TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Hovädzie mäso umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na kocky. Na oleji speníme očistenú, pokrájanú cibuľu, pridáme červenú
papriku, soľ, opražíme, zalejeme vriacou vodou a dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme očistenú, na rezance pokrájanú
čerstvú papriku a rajčiaky. Dodusíme do mäkka, zahustíme nasucho opraženou múkou a povaríme. Dochutíme prelisovaným cesnakom.
KYSNUTÁ KNEDĽA: Do preosiatej múky dáme soľ, vajcia a v malom množstve mlieka vykysnuté droždie. S vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré
necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske delíme na rovnaké diely, formujeme rovnaké knedle a necháme ešte chvíľu
kysnúť. Varíme vo vriacej osolenej vode 25 min. alebo na pare asi 20 min. Uvarené knedle po vybratí popicháme vidličkou,
pomastíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté krájame na plátky, poukladáme do paráka a udržujeme v teple.

ŠTVRTOK
Polievka Hráškový krém
TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Pór, cibuľu očistíme, nakrájame, vložíme do hrnca spolu s olejom. Prikryjeme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Zalejeme
vodou, osolíme, pridáme citrónovú šťavu, smotanu rozmiešanú s hrachovou múkou a varíme 10 minút. Pridáme hrášok, povaríme
a rozmixujeme do hladka. Dochutíme ochucovadlom a cukrom.Podávame s pečivom, ktoré pokrájame na kocky a opražíme na masle

PIATOK
Nátierka tvarohová s medom
TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Maslo vyšľaháme s medom, pridáme prelisovaný tvaroh a vymiešame.

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ !














OZNAM


Ďalšie informácie a zaujímavosti o školskej jedálni nájdete na stranke našej školy

www.zsjanigova2.sk

BULGUR


Bulgur je chutná a hlavne zdravá príloha,ktorú určite musíte vyskúšať! Účinné látky,ktoré v sebe ukrýva Vám pomôže nie len na trávenie ale má aj veľké pozitíva na náš organizmus. Bulgur je celozrnná a predvarená pšenica.Je z pôvodu stredomorská obilnina,je podobná ryži a tak ju pokojne môžte konzumovať ako-hlavné jedlo skombinovať s inými jedlami alebo ako príloha k mäsu.Navyše bulgur je veľmi chutný a na prípravu jednoduchý.S porobnaním s ryžou má v sebe oveľa viac účinných látok. KJ - 340,2 na 100g
BULGUR PILAF
Bravčové stehno umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, pokrájame, opražíme na oleji s príchuťou masla.
Pridáme očistenú, na kocky pokrájanú mrkvu, bravčové mäso, opražíme, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Bulgur zalejeme odmeraným
množstvom vriacej vody, dochutíme ochucovadlom, privedieme do varu, premiešame a varíme pod pokrievkou asi 12 minút. Po
odparení vody stiahneme bulgur z ohňa, pridáme k mäsu so zeleninou, pridáme hrášok a uvarený karfiol rozobratý na ružičky.
Dobre premiešame a necháme ešte 15 minút dodusiť. Nakoniec zdobíme strúhaným syrom.

Oznam pre stravníkov školskej jedálne:


Poplatky za stravu od 8.10.2011 sa menia:

I.stupeň 1,01 EUR Hmotná núdza 0,01 EUR

II.stupeň 1,09 EUR Hmotná núdya 0,09 EUR

Mliečna desiata: 0,40 EUR

Informácie pre platbu cez trvalý príkaz:

Číslo účtu ŠJ :SK33 5600 0000 0004 9652 9011

Pozn.Viacerí rodičia majú problém s predčíslim 04 pred účtom

Vzor pri platbe cez internet banking:

Číslo účtu:SK3356000000000496529011

Kod banky: 5600

Poštová poukážka

Platba za stravné sa uhrádza mesačne vopred do piateho dňa v mesiaci (VZN č.103 vyd.MMK )

Odhlásiť,respektíve prihlásiť na stravu je možné do 8.hod ráno.

Hromadné akcie sa odhlasujú deń vopred.

Odhlasovanie zo stravy je povinnosťou rodiča,nie učiteľa.

Za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.
Vyplatiť stravu treba stále do 5.dňa v mesiaci

Kontaktné údaje:


Školská jedáleň pri ZŠ
Janigova 2
040 23 Košice

Tel.číslo: 0901 700 379
email: sjjanigova@centrum.sk

Poďakovanie


Aj takto sa nám poďakoval žiak za obedy na Valentína

V rámci 5 stravovacích dní by mal JL obsahovať:


2 hl.jedlo - celé mäso
1 hl.jedlo - polomäsité
1 hl.jedlo - múčne
1 hl.jedlo - zeleninové

PRILOHY:
Zemiaky -2x-3x v týždni
Múčne prílohy (knedľa,halušky,cestovina atď. ) - má byť iba raz do týždňa
Šaláty-1x v týždni , zeleninová obloha

Copyright © SOFT-GL Ltd. All rights reserved.