Materská škola , Jilemnického 36, Veľké Kostoľany
    JEDÁLNY LÍSTOK: 20. 5. 2019 - 24. 5. 2019
DesiataAler.Hm.ObedAler.Hm.OlovrantAler.Hm.
Pondelok
20. 5. 2019
Mlieko s kávovinovou zmesou
Nátierka medová
Chlieb na desiatu



7
7
1



150
20
55



Polievka mrkvová
Cestovina
Prívarok šošovicový so zemiakmi
Varené vajcia

Voda s ovocným sirupom s najmenej 50% ovocnej zložky
1,7
1
1,7
3


180/250
13/20
140/280
25/100

150/250
Čaj ovocný
Nátierka syrová s reďkovkou
Chlieb na olovrant




3,7
1



150
20
55



Utorok
21. 5. 2019
Mlieko ochutené
Nátierka zeleninová letná
Chlieb na desiatu



7
3,7
1



150
20
55



Polievka hrášková so zeleninou
Krupicové halušky
Mletý rezeň so syrom
Zemiaková kaša II.
Šalát hlávkový
Stolová voda
7,9
1,3,7
1,3,7
7


180/250
15/30
0/130
120/320
30/80
200/250
Jogurt
Pečivo










120
25




Streda
22. 5. 2019
Mlieko polotučné
Nátierka maslová so strúhaným syrom
Chlieb na desiatu



7
7
1



150
20
55



Polievka cesnaková so zemiakmi

Kuracie stehná pečené na masle
Ryža dusená
Kompót broskyňový
Srvátkový nápoj
1,7

1,7



180/250

125/205
110/190
170/255
150/250
Čaj ovocný s medom
Nátierka špenátová
Chlieb na olovrant




3,7
1



150
20
55



Štvrtok
23. 5. 2019
Čaj čierny s citrónom
Hrianky s maslom a cesnakom





1,7




150
65




Polievka fazuľová mliečna

Bravčové stehno po juhoslovansky
Zemiaky varené II.
Zeleninová obloha – kapusta, mrkva, kukurica
Stolová voda
1,7

1



180/250

96/174
120/250
40/80
200/250
Cereálne výrobky s mliekom





7





160





Piatok
24. 5. 2019
Mlieko ochutené
Nátierka šunková pena
Chlieb na desiatu



7
7,10
1



150
20
55



Polievka gulášová srbská

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom


Voda s ovocným sirupom s najmenej 50% ovocnej zložky
1

1,3,7



192/268

220/380


150/250
Čaj čierny s citrónom
Maslo
Chlieb na olovrant




7
1



150
15
55



ALERGÉNY:
1-Obilniny, 2-Kôrovce, 3-Vajcia, 4-Ryby, 5-Arašidy, 6-Sója, 7-Mlieko, 8-Orechy, 9-Zelér, 10-Horčica, 11-Sézam, 12-Siričitany, 13-Vlčí bôb, 14-Mäkkýše

POZNÁMKA:
Zmena jedálneho lístka je vyhradená. Pri príprave jedál sa nepoužívajú geneticky modifikované potraviny. *Mlieko a mliečne výrobky, ovocie, zelenina ,,Školského programu,, Európskej únie s finančnou pomocou Európskej únie.