Vaša objednávka bola odoslaná. Keď sa zmení žlté políčko naľavo na zeleno Vaša objednávka bude potvrdená.

ŠJ pri MŠ, Miškovecká 20, Košice - Telefón: 055/6747793


Nezadaný nadpis


Pokyny pre stravníkov:

Kuchyňa MŠ



Všeobecne záväzné nariadenie č.237: O určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice

1) Príspevok na jedno jedlo, ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa v materskej škole je:

desiata: 0,55€
obed : 1,30€
olovrant : 0,45€.- €
celkom za deň 2,30 € ........... réžia strava na mesiac : 8.- €
Príspevok sa uhrádza do 5. dňa príslušného kalendárneho mesiaca.
Prosím aby ste do kolónky variabilný symbol písali symbol, ktorý bol pridelený každému dieťaťu iný podľa triedy do ktorej chodí.
Spôsob úhrady: internet bankingom, bankovým prevodom, poštovou poukážkou. Prosím aby ste platbu nerealizovali vkladom cez pokladňu v banke, nakoľko nám banka za váš vklad stiahne poplatok .

Iban ŠJ : SK23 5600 0000 0004 42488066

mobil vedúca ŠJ : 0907900187

Telefón ŠJ :055/6461188

email vedúca ŠJ : sjmiskovecka@centrum.sk



OZNAM:

Žiadam rodičov detí, ktoré odchádzajú z MŠ a majú preplatok na strave o zaslanie č.u. na ktorý odvediem preplatok za stravu.

Ďakujem, vedúca ŠJ Mária Laníková




Zamestnanci ŠJ :
Vedúca ŠJ - Laníková Mária
Hlavná kuchárka - Batkovičová Monika
Kuchárka : - Semanová Janka
Pomocná sila : Šamková Andrea

Lenkine kuracie stehna :

Postup :
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, posypeme grilovacím korením na hydinu. Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky.
Pokrájané zemiaky ukladáme do vykosteného pekáča vo vrstvách. Každú vrstvu posolíme a posypeme červenou mletou paprikou.
Na vrch nasypeme prebratú, umytú ryžu, zalejeme zeleninou ratotouille a paradajkovým pretlakom (drvenými paradajkami), ktorý
rozmiešame s vodou. Na vrch položíme kuracie stehná, pokvapkáme rozpusteným maslom, pekáč zakryjeme a pečieme 45 minút.
Keď sú zemiaky a ryža mäkké pekáč odkryjeme a dopečieme do zlatista. Príloha: zeleninové šaláty, zeleninová obloha.


Rybie mäso v paradajkovom obale :

Postup :
Rybie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie a osolíme. Bielka vyšľaháme, pridáme rajčiakový pretlak, múku, olej, korenie a trošku vody, aby vzniklo cestíčko. Porcie ryby obalíme cestíčkom, uložíme do vymasteného pekáča. Pečieme v rúre pri teplote 190○C
25-30 minút. Posypeme prelisovaným cesnakom.
(Žĺtka použijeme pri výrobe závarky do polievky, napr. krupicové halušky, lievanka)

Cuketa dusená s batatmi :

Na masle popražíme očistený prelisovaný cesnak, očistený, pokrájaný pór, očistenú pokrájanú cuketu a očistené, na kocky pokrájané bataty. Dochutíme soľou a chvíľku spolu opražíme, podlejeme malým množstvom vody. Dusíme 15 minút. Po udusení, roztlačíme a tým získame husté pyré s malými kúskami bataty a cukety. Nemixujeme. Pyré sa podáva ako omáčka
na cestoviny, ktoré posypeme strúhaným syrom. Pyré je veľmi chutné aj ako omáčka k dusenej ryži a kuraciemu mäsu na prírodno.



Hovädzí guláš balkánsky :

Hovädzie mäso a bravčové mäso umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na kocky. Na oleji opražíme očistenú nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, soľ, mleté čierne korenie, rascu a mletú červenú papriku. Mäso opražíme, zalejeme vriacou vodou a dusíme do mäkka. Do polomäkkého mäsa pridáme očistenú, na kocky pokrájanú hlávkovú kapustu, rajčiaky, zelenú papriku a udusíme. Pred dohotovením zahustíme na sucho opraženou múkou, dochutíme očisteným rozotreným cesnakom a varíme ešte 20 minút.
Prílohy: zemiaková kaša, knedľa, ryža.


__________________________________________________________________________



Copyright © SOFT-GL Ltd. All rights reserved.