Základná škola, Nevädzová 2, Bratislava - Telefón: 0904 128 853
    JEDÁLNY LÍSTOK: 16. 9. 2019 - 20. 9. 2019
Obed1Aler.Hm.Obed2Aler.Hm.
Pondelok
16. 9. 2019
Polievka írska
Zeleninové rizoto so strúhaným syrom
Šalát uhorkový
Šalát paradajkový
Voda s ovocným sirupom s najmenej 50% ovocnej zložky,voda
OVOCIE

1,7,9
7,9





200/220/250
230/280/330
90/90/120
100/100/120
200/200/250



Karfiolové placky
Zemiaky varené
Tatárska omáčka z jogurtu




1,3,7

7,10




130/160/180
150/200/250
55/65/80



Utorok
17. 9. 2019
Polievka zeleninová so syrovou lievankou
Kuracie prsia zapekané so syrom a broskyňou
Zemiaková kaša
Šalát mrkvový s citrónom
Šalát z čínskej kapusty s kukuricou (podľa výberu)
Voda s ovocným sirupom s najmenej 50% ovocnej zložky,voda

9
1,7
7




200/220/250
102/125/160
195/240/295
75/75/100
75/75/100
200/200/250


Bravčový guláš segedínsky
Knedľa kysnutá





1,7
1,3,7





172/188/214
90/120/150




Streda
18. 9. 2019
Polievka špenátová s opekanou žemľou
Špagety po bolonsky
Voda s ovocným sirupom s najmenej 50% ovocnej zložky,voda
OVOCIE



1,3,7
1,7





200/220/250
240/280/320
200/200/250





Rybie filé na srbský spôsob
Zemiaky varené s maslom
Šalát mix




1,4,7
7
12




103/127/154
150/200/250
80/80/110



Štvrtok
19. 9. 2019
Polievka kalerábová
Jačmenné krúpky

Bravčový rezeň prírodný
Zemiaky varené s maslom
Dusená zeleninová obloha
Voda s ovocným sirupom s najmenej 50% ovocnej zložky,voda







1,7
1

1,7
7









200/220/250
18/21/24

92/108/124
150/200/250
50/50/65
200/200/250










Kuracia pečeň na cibuli
Tarhoňa dusená
Šalát cviklový s chrenom











1
1












106/131/156
140/170/210
80/80/110








Piatok
20. 9. 2019
Polievka hrachová s párkom
Buchty pečené plnené lekvárom
Buchty pečené plnené tvarohom
Mlieko polotučné,voda
OVOCIE


1
1,3,7
1,3,7
7



200/220/250
200/240/280
235/275/320
200/200/250




Lasane s cuketou
Šalát paradajkový s pórom
Voda s ovocným sirupom s najmenej 50% ovocnej zložky,voda




1,7






220/280/340
100/100/130
200/200/250



ALERGÉNY:
1-Obilniny, 2-Kôrovce, 3-Vajcia, 4-Ryby, 5-Arašidy, 6-Sója, 7-Mlieko, 8-Orechy, 9-Zelér, 10-Horčica, 11-Sézam, 12-Siričitany, 13-Vlčí bôb, 14-Mäkkýše

POZNÁMKA:
Zmena jedálneho lístka je vyhradená. Pri príprave jedál sa nepoužívajú geneticky modifikované potraviny. *Mlieko a mliečne výrobky, ovocie, zelenina ,,Školského programu,, Európskej únie s finančnou pomocou Európskej únie.