Vaša objednávka bola odoslaná. Keď sa zmení žlté políčko naľavo na zeleno Vaša objednávka bude potvrdená.
OznamNa zabezpečenie výroby jedál a nápojov v zariadeniach školského stravovania je okrem plnenia odporúčaných výživových dávok, zásad pre zostavovanie jedálnych lístkov, dodržiavania materiálno - spotrebných noriem dôležité aj stanovenie výšky príspevku zákonného zástupcu dieťaťa alebo žiaka na nákup potravín na jedno jedlo.Vzhľadom na skutočnosť, že v rámci Slovenskej republiky sú rozdielne cenové relácie v dodávkach potravinových komodít, z ktorých sa strava v zariadeniach školského stravovania pripravuje, MŠVVaŠ SR pre stanovenie výšky príspevku na stravovanie uvádza rozpätie finančných pásiem, na základe ktorých riaditelia škôl, školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti miestnej štátnej správy a zriaďovatelia (obce, samosprávny kraj) všeobecne záväzným nariadením stanovia výšku príspevku za stravovanie v školskej jedálni.Dôležitá informácia: Finančné pásma určujúce rozpätie nákladov na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov platné od 1.1.2023.Stravné od 01. 01. 2023:MŠ - 1,70 Eur 1. st. - 1,30 Eur2. st. - 1,50 EurDos. - 2,00 Eur.V MŠ - detí predškoláci majú dotovanú stravu vo výške 1,40 Eur.Žiaci 1. stupňa - majú dotovanú stravu vo výške 1,30 Eur.Žiaci 2. stupňa - majú dotovanú stravu vo výške 1,50 Eur.V zariadení školského stravovania sa zabezpečuje zdravá výživa detí a žiakov v čase ich pobytu v škole, podľa materiálno-spotrebných noriem a receptúr pre školské stravovanie v Slovenskej republike. Výška príspevku sa ďalej upravuje o réžiu vo výške 3,00 Eur na mesiac, pri odobratí už jedného obeda.Zákonný zástupca uhrádza náklady na stravovanie mesačne vopred.Odhlasovanie zo stravovania - deň vopred do 14,30 hodiny.V prípade náhleho ochorenia je možné stravu odhlásiť ráno do 7,30 hodiny na telefónnom čísle: 4926151 alebo 0911 922 158Za neodobratú stravu alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov v školskej jedálni-časová štruktúra jedálnych lístkov počas piatich stravovacích dní:a/ dve hlavné mäsové jedlá,b/ jedno hlavné jedlo so zníženou dávkou mäsa, c/ dve hlavné jedlá múčne a zeleninové.Obsahová štruktúra pokrmov:a/ hlavné jedlá z mäsa sa pripravujú z mäsa jatočných zvierat, hydiny a rýb s hmotnosťou pre jednotlivévekové kategórie stravníkov,b/ hlavné jedlá so zníženou dávkou mäsa sú zmesi mäsa s ryžou, mletými varenými sójovými bôbmi, ovsených vločiek a zemiakov,c/ hlavné jedlá zeleninové sa pripravujú s použitím zeleniny, strukovín, obilnín a ich kombináciis použitím mlieka, mliečnych výrobkov a vajec,d/ múčne hlavné jedlá sa pripravujú s použitím múky, vajec, mlieka, tvarohu, ovocia.K múčnym jedlám sa podávajú výdatné strukovinové a zeleninové polievky s obsahom mäsa alebo mlieka.Školská jedáleň je zapojená do programu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov - školské mlieko, od dodávateľa –Tami a.s. Kežmárok. Je to projekt na podporu spotreby mlieka a mliečnych produktov pre deti v MŠ a žiakov ZŠ. Sú to vybrané produkty len na spotrebu žiakom za zvýhodnenú cenu, tieto produkty majú stravníci podávané ako súčasť obeda.A do programu podpory spotreby ovocia a zeleniny, známe ako školské ovocie od dodávateľa Gurmen, Stará Ľubovňa. Taktiež sú vybrané druhy ovocia, zeleniny a ovocných štiav ktorých cena je dotovaná z finančných zdrojov EÚ a sú podávané ako prídavok za obedom.
Nezadaný text